росія не полишає ідеї окупувати Київ — Зеленський

За словами президента, рф розуміє лише мову зброї.

23.02.2023
росія не полишає ідеї окупувати Київ — Зеленський

Зброя — це єдина мова, яку розуміє росія, заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю кореспонденту ВВС Джону Сімпсону, передає ZN.ua.

У відповідь на запитання, чи загрожує Україні та Києву нова блискавична атака росії та чи зможе країна втриматись, поки обіцяне західне озброєння ще не надійшло, Зеленський відповів, що російська атака вже триває.

“Вони йдуть з кількох напрямків. І ми це розуміємо. Але ми тримаємо оборону, тримаємо ці напрямки, поки не будуть готові наші бригади наступу для того, щоб здійснити свій потужний удар”, — сказав президент.

За його словами, путін досі не полишив ідею окупувати Київ і всю Україну.

“Він хоче, щоб ми втратили свою незалежність і свій суверенітет. І тому, гадаю, всі зрозуміли: якщо ви не можете окупувати столицю, якщо ви не можете окупувати Київ, ви не можете окупувати Україну”, — пояснив Зеленський.

Надання союзниками зброї, на його переконання, прискорює деокупацію і мир, оскільки українцям зброя потрібна не для війни, а саме заради миру.

“Тому що зброя — це єдина мова, яку розуміє російська федерація. Вони розуміють тільки цю мову. І тому цією мовою ми почали їм відповідати, хоча вони цього не очікували”, — підкреслив Зеленський, додавши, що сили захисту України дійсно залежать від швидкості постачань військової допомоги.

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.