ПЦУ призначила нового виконувача обов’язків намісника Києво-Печерської лаври

Член Духовного собору Свято-Успенської Києво-Печерської лаври, архімандрит від УПЦ МП Авраамій (Лотиш) перейшов до Православної церкви України та став виконувачем обов’язків намісника Києво-Печерської лаври за рішенням митрополита Епіфанія.

29.03.2023
ПЦУ призначила нового виконувача обов’язків намісника Києво-Печерської лаври
Фото: архімандрит Авраамій

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній призначив архімандрита Авраамію виконувати обовʼязки намісника Свято-Успенської Києво-Печерської лаври, йдеться на сайті Православної церкви України.

Також митрополит Епіфаній звернувся до уряду з проханням надати у користування українській Лаврі приміщення для звершення богослужінь, проживання братії та монастирської діяльності. Митрополит Епіфаній висловив сподівання, що держава допоможе захистити намісника і монастир від можливих провокацій з боку прихильників Московського патріархату.

Новий виконувач обов’язків намісника Лаври Авраамій звернувся до братії та закликав залишитися у лаврі в складі ПЦУ, звинувативши УПЦ МП у розпалюванні ворожнечі.

“Слід чесно визнати – наш дотеперішній намісник і священноначаліє в особі митрополита і Синоду крок за кроком формували сумну ситуацію, в якій ми опинилися. Замість діалогу – закритість і погрози. Замість усвідомлення необхідності правдиво, щиро і остаточно розірвати підлеглість москві, що веде проти нас війну – туманні та половинчасті рішення і заяви, які кожен тлумачить як бажає”, – сказав Авраамій.

Нагадаємо, УПЦ МП оскаржує розрив договору щодо Києво-Печерської лаври.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.