Прем’єр-міністр Польщі закликав уряд Німеччини надати Україні всю необхідну зброю

Зокрема, Моравецький закликав надати сучасні танки Leopard 2.

16.01.2023
Прем’єр-міністр Польщі закликав уряд Німеччини надати Україні всю необхідну зброю
Фото: Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький під час візиту в Берлін у понеділок 16 січня закликав уряд Німеччини діяти рішуче, постачаючи Україні всі необхідні види озброєнь, пише PAP. 

Моравецький підкреслив, що “сьогодні українці борються не лише за свою свободу, а й за захист Європи”.

“Ми голосно вимагали присутності ракетних комплексів Patriot в Україні і наш голос був почутий, за що ми вам дякуємо. Поразка України може стати прелюдією до Третьої світової війни. Тому сьогодні немає жодних підстав блокувати підтримку Києва і відкладати її на невизначений термін. Закликаю німецький уряд діяти рішуче, надаючи Україні всі види озброєнь”, – сказав Моравецький.

Під час пресконференції перед відльотом до Берліна прем’єр-міністра Польщі запитали про плани обговорити з німецькими політиками питання передачі Україні сучасних танків Leopard 2. 

“Так, сьогодні я буду говорити з політиками різних сил німецької політики щодо передачі танків Україні”, – підтвердив він, додавши, що Україні потрібні сучасні, західні танки.

Нагадаємо, міністерка оборони Німеччини Крістін Ламбрехт не виключає передачу Україні основних бойових танків Leopard 2, однак країна здійснить такий крок лише у співпраці з іншими союзниками. Тим часом Польща передасть Україні роту танків Leopard.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.