Палац на Львівщині продали з аукціону за 20 мільйонів

В аукціоні взяли участь п’ять компаній, а переможцем зі ставкою 20 млн грн (без ПДВ) стало приватне підприємство “Укрпромресурс-2008”. Заплатити за палац новий власник має упродовж 20 календарних днів.

14.06.2023
Палац на Львівщині продали з аукціону за 20 мільйонів

Фонд державного майна  14 червня провів аукціон із приватизації санаторію “Розділ” (колишній палац Лянцкоронських), що розташований у селищі Розділ у Львівській області. Про це повідомила пресслужба фонду.

Будівлі санаторію перебувають у занепаді та майже 20 років не використовувалися. Головний корпус санаторію – пам’ятка культури місцевого значення, яка, за даними фонду, потребує значних інвестицій у відновлення.

Переможець аукціону повинен підписати договір про охорону культурної спадщини та зберегти її історичний вигляд.

Як пише “Ліга.нет”, власником і керівником Укрпромресурс-2008 є Сергій Швиренко, основний вид діяльності компанії – гуртова торгівля деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням. Йому також належать ТОВ “Юрейн” (гуртова торгівля продуктами) і ТОВ “Буський райагробуд плюс” (гуртова торгівля деревиною, будівництво).

Колишній палац Жевуських-Лянцкоронських у Роздолі був закладений у 1740 році. Після Другої світової війни у палаці влаштували санаторій “Розділ”, який пізніше увійшов до системи Укрпрофоздоровниці.

У 2004 році його продали київському ТзОВ “Мережа відпочинку” за 467 000 грн, але відновити роботу санаторію так і не вдалося. У 2015-2017 роках держава через суд повернула санаторій у державну власність.

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.