АМКУ розслідує змову на аукціоні з продажу земельної ділянки у Львовs

Комітет запідозрив змову між двома компаніями, що змагались за земельну ділянку на Тракті Глинянському.

15.03.2024
АМКУ розслідує змову на аукціоні з продажу земельної ділянки у Львовs

14 березня, Антимонопольний комітет повідомив про початок розслідування можливої змови під час аукціону з продажу земельної ділянки у Львові. Під час попереднього дослідження обставин аукціону АМКУ виявив факти, що можуть свідчити про можливу узгоджену поведінку учасників закупівлі. Йдеться про львівські компанії АТ “Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд “Скайлайн” та ТОВ “Фреш Трейд”.

“Скайлайн“ володіє 10% компанії-конкурента

Ділянку площею 0,0625 га на вулиці Глинянський Тракт біля будинку №34 виставило на аукціон Управління земельних ресурсів Львівської міської ради у липні 2023 року. Її продавали для будівництва там адміністративних або офісних будівель. Початкова ціна ділянки становила понад 1,981 млн грн. В торгах взяли участь п’ять компаній, серед них — АТ “Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд “Скайлайн“ та ТОВ “Фреш Трейд”. За даними платформи YouControl, “Скайлайн“ володіє 10% компанії “Фреш Трейд”, повідомляє Lviv.media.

Результати аукціону оголосили 15 серпня 2023 року. В торгах перемогла компанія “Скайлайн“, запропонувавши за земельну ділянку понад 4,688 млн грн. Другим за ставкою було товариство “Фреш Трейд” — його кінцева пропозиція складала 3,375 млн грн. Впродовж трьох раундів аукціону ТОВ “Фреш Трейд” пропонувало за ділянку ціни, які були трохи нижчими за ті, що пропонувало “Скайлайн“.

Згідно із містобудівними умовами та обмеженнями, які надав виконком Львівської міськради напередодні аукціону, на цій земельній ділянці можна побудувати офісне приміщення з підземним паркінгом. Висота будівлі не має перевищувати 14 метрів, площа забудови має становити не більше 40% земельної ділянки.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.