39-річній жінці у Львові виконали вже четверту пересадку нирки

Марина Бесарабчик з Житомирщини з 10 років бореться з нирковою недостатністю. Їй тричі виконували пересадку за кордоном.

02.05.2024
39-річній жінці у Львові виконали вже четверту пересадку нирки

Про це повідомляє Перше медичне об’єднання Львова.

У Марини відмовили нирки, коли їй було 10 років. Єдиним шансом на життя для неї була трансплантація донорського органу. Дві перші нирки не прижились, а третій донорський орган функціонував аж 20 років. За словами медиків, це хороший показник. Утім, три роки тому нирка перестала працювати. Її функції замінила процедура гемодіалізу.

“Це не життя, а існування. Ти не можеш десь поїхати, а мусиш через день по три години лежати на діалізі, де тебе постійно колють великими голками. Час йде, а здоровий орган усе не знаходять. Це з’їдає, бо здається, що організм не витримає і це може бути твій останній діаліз”, — ділиться Марина.

Увесь цей час жінка перебувала в листі очікування. У Всесвітній день нирки про Марину вийшов сюжет у новинах. І вже наступного дня автоматизована система ЄДІСТ обрала її як реципієнта на пересадку нирки від посмертного донора.

Операцію виконали хірурги Центру трансплантології Першого медоб’єднання Львова. Нирка запрацювала на операційному столі.

На 12 добу після трансплантації Марину виписали з лікарні. Наразі жінка потребує спостереження, тому тимчасово живе у Львові. Проте мріє якнайшвидше повернутися додому.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.