Тернопільські медики провели пересадку нирок від одного донора двом різним пацієнтам

Лікарі Тернопільської обласної клінічної лікарні провели пересадку двох нирок від одного донора. Жінка мала пухлину головного мозку, яка спричинила важкий крововилив. У неї лікарі Теребовлянської міської лікарні констатували смерть головного мозку.

13.11.2023
Тернопільські медики провели пересадку нирок від одного донора двом різним пацієнтам

Про це повідомили на Facebook-сторінці Тернопільської обласної клінічної лікарні.

“Ми дуже вдячні родині жінки, що дала згоду на вилучення органів для проведення операцій з трансплантації. Завдяки цьому вдалося врятувати життя двом пацієнтам молодого віку. У пацієнтів були хронічні захворювання нирок, обоє перебували на гемодіалізній терапії. Це означає, що їх власні нирки вже практично не функціонували, їх роботу тричі на тиждень виконував апарат“, — зазначив лікар-трансплантолог Олександр Кіт.

У жінки та чоловіка настала ниркова недостатність.

“Обоє пацієнтів знаходилися на програмному гемодіалізі у нашій лікарні. За рекомендацією стали на лист очікування щодо необхідності трансплантації органів. Пересадка нирок — це був єдиний метод покращити їм якість життя”, — розповіла трансплант-координаторка закладу Ірина Довга.

Пацієнтів виписали додому.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.