На Львівщині ліквідовують наслідки аварійного обвалу берега річки Стрий

31 березня у Стрию Львівської області стався зсув земляної дамби над річкою.

16.04.2024
На Львівщині ліквідовують наслідки аварійного обвалу берега річки Стрий

Небезпека зсуву полягає в тому, що берег річки Стрий знаходиться близько до житлових будинків. Зокрема, зсув відбувся між відокремленим підрозділом ТМО “Стрийська міська об’єднана лікарня” та ТЦ “Епіцентр К”.

Розмита ділянка дамби має тенденцію до збільшення та швидкого погіршення ситуації, враховуючи наближення сезонного підйому рівня води у червні-липні. В цій частині річки Стрий рівень води в критичні моменти може підійматися до 6,5 метрів.

“Якщо ця дамба обвалиться, весь великий потік води, а на вершинах гір є ще сніг — і цей сніг як піде разом з тією великою кількістю води. Рівень води підніметься і, коли дамба обвалиться, затопить весь житловий масив, житловий будинок, лікарню. Ми хочемо відвести основне русло води від дамби. Відвести її на дальшу відстань”,розповів “Суспільному” начальник Стрийського міського управління житлово-комунального господарства Ігор Пастущин.

Станом на 16 квітня в місті працюють над укріпленням берегової лінії.

“Сьогодні ми відвели швидкість течії, русло якої підмивало в місті дамбу. Зроблений новий прокол.

Зараз ми завершуємо загату (ред. – споруда для затримання руху води в річці), щоб річка пішла в нове русло”, – розповів міський голова Стрия Олег Канівець.

Також він додав, що старе русло почало міліти, оскільки загата служить для того, щоб знизити течію та швидкість води.

Окрім того, берег річки укріплюють великим камінням та розчищають місцевість, аби техніка змогла привезти матеріали.

До слова, у Стрийській міськраді виділили 3 мільйони гривень з резервного фонду на аварійно-відновлювальні роботи.

Нагадаємо, зранку 31 березня Росія атакувала Україну крилатими ракетами з бомбардувальників Ту-95 із Саратовської області. Близько 5.50 ранку ракети пролетіли над Львовом кількома хвилями. Згодом влада області повідомила, що ракети пролетіли Львів та вдарили по Стрию. Це місто було об’єктом російських ударів протягом кількох останніх атак. Зокрема, 29 березня туди Росія вдарила двома “кинджалами”, а під час атаки 24 березня – по газових об’єктах Стрийщини.

 

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.