У межах об’їзної траси на Львівщині зсунулась земляна дамба

Внаслідок неодноразових дощових паводків та весняних повеней на території міста Стрий відбувається руйнування частини лівого берега річки Стрий.

11.04.2024
У межах об’їзної траси на Львівщині зсунулась земляна дамба

Зсув трапився в межах об’їзної траси Київ-Чоп, між відокремленим підрозділом ТМО «Стрийська міська об’єднана лікарня» та ТЦ «Епіцентр К», що потребує термінового проведення робіт з його берегоукріплення, повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

“Розмита ділянка дамби має тенденцію до збільшення та швидкого погіршення ситуації, враховуючи наближення сезонного підйому рівня води (червень-липень). В цій частині річки Стрий рівень води в критичні моменти може підійматися до 6,5 метрів”, – йдеться у повідомленні.

За рішенням виконкому Стрийської міської ради уже виділили 3 млн. грн із резервного фонду для запобігання виникнення надзвичайної ситуації з можливістю збільшення додаткового фінансування. Безпосередньо на місці зсуву ґрунту тривають аварійно-відновлювальні роботи.

«Часу на відновлення обмаль. В найкоротші терміни ми маємо показати дієвість та ефективність всіх залучених служб. Основна мета вчасно запобігти надзвичайній ситуації, зберегти життя людей, спокій та безпечне проживання у місті. Закликаю жителів Стрия на час проведення аварійно-відновлювальних робіт, дотримуватися правил безпеки та утриматися від прогулянок на аварійній ділянці дамби», – наголосив директор департаменту з питань цивільного захисту ЛОВА Ігор Туз.

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.