Колективи шахт на Львівщині активно допомагають українським захисникам

Від початку російсько-української війни, з 2014 року на шахтах створені і діють комісії або комітети підтримки воїнів-шахтарів.

22.03.2024
Колективи шахт на Львівщині активно допомагають українським захисникам

Як повідомляє “Офіс Шахтаря”, представники дільниць та голови профспілкових організацій спільно організовують збори коштів та на запити військових закуповують необхідні речі – амуніцію, бронежилети, спальники, ліки, інструмент для ремонту спецтехніки, усе, що потрібно для покращення побуту бійців. Воїни телефонують або приїздять під час відпустки, говорять, у чому є потреба, і колеги намагаються якнайшвидше виконати замовлення.

“Важливо, щоб усі працівники ДП ”Львіввугілля”, що зараз є на захисті України, відчували підтримку колективу, – наголошує керівник держпідприємства Вадим Крась. – Організація систематичної допомоги воїнам завжди на порядку денному”.

Зокрема, важливим залишається придбання вартісних дронів, долучення до зборів на автомобілі, тепловізори, екофлоу, раціїї, міношукачі, палатки, каски і десятків інших речей, що потрібні на передній лінії оборони.

За сприяння адміністрації держпідприємства, профспілки придбали десятки безпілотників. Колективи шахт також активно передають бійцям дрони різних моделей.

“Крім того, багато хто у шахтарських колективах активно роками долучається до волонтерських рухів – вкладають чимало сил для виготовлення реманенту, плетіння маскувальних сіток, виготовлення окопних свічок, приготування сухих сумішей для супів, закруток, поживних снеків, вудження м’яса для воїнів, а перед поїздками на передову, особливо перед Різдвом чи Великоднем, готують домашні смаколики, щоб у такий спосіб передати часточку тепла від рідного дому. Ця підтримка є значимою для бійців. Завдяки систематичній допомозі вони мають відчуття – колектив підставить плече у скрутну хвилину.

Це не завжди є публічним, але вклад шахтарських колективів у підтримку своїх воїнів, у нашу Перемогу – безперервний, дієвий і триває. Слава Україні!” – зазначили у повідомленні.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.