Житель Миколаєва здавав росіянам розташування позицій ЗСУ на півдні України

Передусім ворога цікавили локації українських захисників, кількість особового складу та наявне озброєння.

26.05.2023
Житель Миколаєва здавав росіянам розташування позицій ЗСУ на півдні України

44-річного мешканця міста Миколаєва російська спецслужба залучила до негласної співпраці на початку цього року, повідомляє Служба безпеки України.

За даними слідства, у поле зору російської спецслужби він потрапив через свою деструктивну активність в одному із прокремлівських телеграм-каналів, де писав антиукраїнські коментарі.

За вказівкою агресора він самостійно обходив територію міста і прилеглих околиць та приховано фіксував на камеру телефона об’єкти Сил оборони. Крім того, чоловік визначав координати ключових транспортних комунікацій, їхню «завантаженість» і можливе переміщення колон з боєприпасами.

“Розвідінформація потрібна була загарбникам для коригування повітряних ударів по українських об’єктах”, – зазначають у відомстві.

Чоловіка затримали під час виконання ним ворожого завдання. Під час обшуку у нього виявили комп’ютерну техніку та електронні носії інформації, які він використовував для зберігання і передачі розвідданих агресору.

Йому повідомили про підозру за фактом несанкціонованого поширення інформації про розташування ЗСУ (ч. 3 ст. 114-2 КК України). Наразі чоловік перебуває під вартою, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.