Зараз важливо уважно слідкувати за двома наративами та тими, хто їх поширює і поширюватиме

Бо це російські наративи. І ті хто це носить – або корисні ідіоти або завуальована рсн.

15.11.2022
Зараз важливо уважно слідкувати за двома наративами та тими, хто їх поширює і поширюватиме
Фото: Роман Сініцин

1) “Договорняк. Наші дали їм відступити, можна було взяти в полон 20000 окупантів\вбити їх, де трофеї і.т.д.”

В ніч остаточної втечі росіян і по правому і по лівому берегу Дніпра майже беззупинно працювала наша артилерія і РСЗО. Повірте накрошили їх достатньо і техніки і живої сили. І до цього теж працювали, і цілевказання було і результати теж.

Всім хто торочить про “не догнали і не добили” пропоную їхати і доганяти самим по замінованій території власними ніжками. 

Тільки в одній з механізованих бригад на Південному напрямку, втрати за пару днів “наступу” – більше десятка солдат та офіцерів через підриви на мінах, фугасах, СВП. 

+ окупанти теж накривали наші позиції РСЗО і артою, вони не дебіли, воювати навчились. І с#обуватись на запасні рубежі теж.

Цей наратив спрямований виключно на розкол суспільства, яке зараз знаходиться в стані єдності і на поступову культивацію недовіри до військового та політичного керівництва.

2) Треба сідати і домовлятись з росіянами, вони на це готові і самі пропонують.

Не треба. Треба звільняти території. Ніяких переговорів з росіянами бути не може, якщо це не про полонених, капітуляцію у війні і репарації. Крапка. 

Ми уже заплатили надто велику ціну за Мінськи і “формати”.

Вони на це готові зараз бо “получили п#зди” і ймовірно отримають ще більшої. Росіянам треба оперативна пауза як мінімум для перегрупування, або замороження конфлікту на якийсь час (мова може йти про роки) для вирішення власних проблем з армією, економікою, ВПК, міжнародкою і.т.д. 

І вони, допускаю, можуть щось запропонувати взамін, скажімо деокупацію окремих територій.

Але це очевидна і страшна пастка, бо росіяни повернуться.

Нападуть ще раз, але будуть готовими і зроблять роботу над помилками. 

А чи будемо готові до цього ми – дуже не факт.

Роман Сініцин

Джерело

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.