В ISW пояснили, чому РФ оголосила мобілізацію в день масштабного обміну полоненими

Жорсткий підхід російської влади до мобілізації викликає суспільний гнів по всій країні, зазначили аналітики.

23.09.2022
В ISW пояснили, чому РФ оголосила мобілізацію в день масштабного обміну полоненими

Влада Російської Федерації, ймовірно, провели з Україною масштабний обмін полоненими в день оголошення мобілізації, щоб применшити значення цього обміну.

Жорсткий підхід Кремля до мобілізації викликає суспільний гнів і недовіру по всій РФ, повідомляє американський Інститут дослідження війни (ISW).

“Кремль, ймовірно, спробував применшити значення обміну полоненими з Україною, який вкрай непопулярний серед російських націоналістів і мілблогерів, зробивши обмін в той же день, коли Путін (російський президент Володимир Путін – Ред.) оголосив про часткову мобілізацію”, – зазначили аналітики.

У ISW додали, що під час масштабного обміну полоненими в Україну були повернуті, зокрема, захисники маріупольського заводу “Азовсталь” – лідери батальйону “Азов”, яких в Росії пропагандисти називали нацистами і широко розрекламували їх захоплення в полон.

“Крайні праві російські блогери розкритикували обмін і запитали, чи відмовився Кремль від “денацифікації” України, – однієї із заявлених цілей російського вторгнення”, – наголошується в матеріалі.

Нагадаємо, увечері 21 вересня, Україна повернула з російського полону 215 захисників.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.