Українці зможуть підписувати європейські документи через “Дія.Підпис”

Україна та ЄС взаємно визнали електронні підписи.

03.04.2023
Українці зможуть підписувати європейські документи через “Дія.Підпис”
Фото: умовне

Про це повідомив віцепрем’єр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайло Федоров.

“Працює все дуже просто. Оновлюєте “Дію” до останньої версії – і додаток автоматично створює два варіанти підпису. За українським стандартом (ДСТУ) та міжнародним (ECDSA). Один клік очима, біометрія обличчя звіряється з біометрією в реєстрі – і ви укладаєте онлайн-контракт з іноземними партнерами, підписуєте заяву тощо”, – пояснив Федоров.

Наразі триває бета-тестування оновленого підпису, тод підписати документ Дія.Підписом-EU можна на двох платформах: ІD.GОV.UА (ICEI) та у сервісі документообігу Вчасно. Пізніше функціонал масштабують і на інші платформи.

“Взаємне визнання електронних підписів з ЄС — дуже важлива частина цифрової євроінтеграції. Ми на правильному шляху. Працюємо далі”, – підсумував Федоров. 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.