Українські військові завершують навчання на системах ППО “Patriot” у США

Вони настільки швидко навчилися основам системи Patriot, що їм дали додаткову, інтенсивну підготовку, яка рідко доступна їхнім американським колегам, які пройшли той самий курс.

22.03.2023
Українські військові завершують навчання на системах ППО “Patriot” у США
Фото: Patriot

Про це пише CNN.

65 українських військових інтенсивно тренувалися на системах ППО “Patriot” протягом 10 тижнів під керівництвом інструкторів армії США. Тренування тривали 6 днів на тиждень з 7 ранку до 6 вечора.

Американські інструктори працювали над тим, щоб включити в навчання реалістичні загрози та умови, з якими українські війська зіткнуться, коли повернуться додому, і залишились вражені успіхами українців. 

“Наша оцінка полягає в тому, що українські солдати є вражаючими та швидко навчаються завдяки їхнім широким знанням у сфері протиповітряної оборони та досвіду в зоні бойових дій”, – сказав виконуючий обов’язки командувача Центром передового досвіду.

Завдяки цьому систему розгорнуть в Україні найближчими тижнями – набагато раніше, ніж очікувалося.

“Потрапивши в Україну, солдати інтегрують ці нові системи в свою ешелоновану протиповітряну оборону з однієї причини – щоб допомогти захистити Україну від безглуздих нападів Росії на цивільну інфраструктуру в густонаселених міських районах”, — заявив речник армії США Мартін О’ Доннелл.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.