У єпархіях УПЦ (МП) виявили російські паспорти та прапори “Л/ДНР”

Паспорти – цьогорічні, їх видали під час окупації Херсону.

08.12.2022
У єпархіях УПЦ (МП) виявили російські паспорти та прапори “Л/ДНР”

В результаті обшуків на об’єктах УПЦ (МП), які розташовані у Херсонській, Черкаській, Житомирській та Волинській областях, виявили російські паспорти, прокремлівську літературу, “документи” окупаційних адміністрацій і прапори терористичних організацій “Л/ДНР”.

Крім того, встановили, що місцевий архімандрит – настоятель Успенського собору (м. Херсон) – був присутній у кремлівській залі під час оголошення анексії чотирьох українських регіонів.

За декілька днів до звільнення міста священник у супроводі російських загарбників втік до тимчасово окупованих районів півдня України.

На території собору виявили колекцію ікон, викрадених рашистами з будинку почесного консула Литовської Республіки під час окупації Херсону.

В результаті подальшого огляду церковних приміщень знайшли перепустки, виписані на ім’я “федерального советника военно-гражданской администрации РФ” та російські паспорти місцевих священників. При чому вони отримали їх цього року, під час окупації Херсону рашистами.

За викритими фактами розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Крім цього, у Красногірському Свято-Покровському жіночому монастирі на Черкащині, знайшли прапор так званої “Новоросії” та бібліотеку з пропагандистською літературою російських авторів.

А на території чоловічого монастиря Овруцько-Коростенської єпархії та Скиту у Житомирській області викрили колишніх кримінальників, які підтримують зв’язок з абонентами РФ. Наразі ці контакти перевіряють.

У ще одному монастирі Житомирщини виявили особу, яка з 2020 року перебуває у загальнодержавному розшуку як безвісти зникла.

Під час огляду приміщень Свято-Миколаївського Милецького монастиря знайшли тексти молитов за країну-агресора та російські ”підручники”, в яких вихваляють кремлівський режим.

Наразі всі вилучені матеріали направлено на експертизу для вжиття подальших процесуальних дій.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.