Ремонт квартири для оренди: що треба знати?

Житло, яке винаймають, насамперед має бути зручним, комфортним і красивим. Без ремонту перед здаванням квартири вам не обійтись. Експерти RIEL дають кілька слушних порад щодо того, які роботи виконати, щоб швидко знайти наймача та не переплатити за підготовку до оренди.

02.05.2024
Ремонт квартири для оренди: що треба знати?

Коли потрібен дешевий ремонт кімнати (квартири), варто насамперед задуматися над тим, хто її винайматиме. Туристам потрібне одне, матері з дитиною — інше. Залежно від цього й варто планувати облаштування.

Загалом помешкання оздоблюють мінімалістично. Можна обійтися звичайним фарбуванням. Якщо передбачається наявність дитини, краще подумати про те, щоб шпалери були такими, які можна мити. Те саме стосується випадків, коли ви як господар дозволяєте проживання з домашніми тваринами. Стіни, підлога, меблі мають бути захищені.

Звісно, без меблів і побутової техніки не обійтися. Нехай у наявності будуть справні плита, електрочайник, пральна машина, холодильник. На кухні поставте стіл, кілька табуреток, невелику шафу.

Зверніть увагу на те, що труби і проводку варто замінити. На кухні найзручніше спроєктувати зональне освітлення: так вона більше сподобається майбутнім квартирантам. Світильник біля зони для приготування їжі краще зробити окремим.

Що треба знати перед тим, як дешево зробити ремонт у кімнаті

Перш ніж зробити ремонт у кімнаті, подумайте, як максимально спростити процес. Наприклад, у процесі вирівнювання стін маяки можна не використовувати. Майстри можуть зробити за вашим бажанням легке вирівнювання стін, тільки кутів кімнати, після цього вони будуть готові до поклеювання шпалер.

А як щодо підлоги? У дорогому ремонті використовують суху та мокру цементну стяжку. У бюджетному варіанті найкраще використати ті суміші, які самовирівнюються. Зверху можна постелити лінолеум чи ламінат.

Останнім штрихом стане заміна вікон на пластикові. Навіть для дешевого ремонту кімнати не варто відкидати цей пункт, адже в квартирі має бути тепло. Особливо важливо подбати про вікна, якщо житло належить до старого фонду.

Ремонт балкона зазвичай планують у дорожчому сегменті. Ви можете просто зняти старі рами та залишити балкон незаскленим.

Основні правила ремонту квартири під оренду

Багато що залежить від того, чи вдалося вам купити квартиру в новобудові, чи ви будете здавати старе житло. Якщо стан комунікацій незадовільний, вам доведеться замінити їх.

Маленькі поради щодо дизайну:

  1. Ремонт квартири під здачу слід робити з розрахунку на людей із різними смаками. Використання нейтральних кольорів і практичних матеріалів значно спростить процес.
  2. Більше уваги оздобленню стін і зручності меблів слід приділяти у спальні та вітальні, аніж на кухні. Дивана, шафи-купе, ліжка цілком вистачить. Це той мінімальний набір, із яким квартиранти почуватимуться спокійно та затишно. Квартиру без меблів здати значно важче, на високу вартість розраховувати не доводиться.
  3. Нова душова кабіна є бюджетним варіантом заміни ванни. Плитку для ванної можна вибрати нейтральну, недорогу. А на комунікації та сантехніку не поскупіться: проблеми із затопленням сусідів вас точно не порадують. Пластикові труби не протікають і слугують десятиліттями.
  4. У квартирі для подобової оренди дорогий ремонт більш доцільний: для клієнтів важлива естетика. Але на виконання таких робіт знадобиться багато часу.

Це основні моменти, на які звертають увагу всі квартиранти. Варто зазначити, що зі зміною орендаря переважно доводиться робити косметичний ремонт. Оренда відремонтованої хоча б на базовому рівні квартири зростає у ціні на 20-25%. Звісно, має значення розташування будинку, поверх, транспорт у вашому мікрорайоні. Інколи вигідно купити квартиру в новому будинку спеціально для оренди, продавши старе житло та доклавши певну суму.

Дешевий ремонт квартири: на що звернути увагу

Звертайте увагу не тільки на якість матеріалів, а й на кваліфікацію майстрів. Краще, якщо роботи виконує спеціалізована компанія. Укладайте договір і ретельно перевіряйте якість готових робіт.

Однак багато залежить і від власника, і від квартиранта:

  • Будь-яке підлогове покриття не любить абразивних речовин: твердих частинок сміття, таких як пісок або дрібні камінці. Забезпечте своїх наймачів пилососом.
  • Подбайте про захист покриття для підлоги від ніжок меблів: для цього можна купити спеціальні чохли або накладки.
  • Попередьте про те, що у квартирі не можна ходити на підборах. Якщо у квартирантів є дитина, скажіть батькам, що кататися на велосипеді по квартирі не дозволяєте. Перевіряйте періодично стан житла. За пошкоджене майно сміливо можна вираховувати кошти.
  • Щодо стін, то краще їх пофарбувати, попередньо трохи вирівнявши. Інакше доведеться раз на 2-3 роки змінювати шпалери. Вони швидко відходять від стін, зокрема на стиках полотен, починають вицвітати. Якщо маєте трохи більше коштів, можна вибрати декоративну штукатурку.

Ідеальна квартира для здавання в оренду

Де шукати найкращу квартиру для здавання в оренду? На https://riel.ua/ ви знайдете житло, яке стане для наймачів привабливим, комфортним і затишним. Навіть у 2022–23 рр. будівельні майданчики цього забудовника продовжили роботу. Тому нове сучасне житло не змусило себе довго чекати.

Ці квартири побудовані з використанням кращих технологій і матеріалів. Будь-якому наймачеві буде затишно в такому помешканні, і немає значення, чи це людина без пари/родини, чи мати з дитиною, чи людина похилого віку.

Забудовник задовольняє базові потреби у красі, затишку, теплі та безпеці. Саме вони зараз на першому місці. Найкращими містами для життя в Україні є добре захищений Київ і віддалений від лінії фронту Львів.

Бізнес зі здавання квартир, з огляду на переміщення українців у цей непростий час, може бути прибутковим та успішним. Звісно, якщо ви докладете трохи зусиль, щоб його таким зробити. На це потрібно не так уже й багато часу. Щоб вибрати квартиру, можете поспілкуватися з консультантом із добору житла.

Джерело

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.