У Польщі розпочалися навчання українських медиків

Їх навчатимуть евакуації повітряним шляхом поранених військових і цивільних осіб.

12.12.2022
У Польщі розпочалися навчання українських медиків
Фото: Укрінформ

У Варшаві на авіаційно-рятувальній базі розпочалося навчання першої групи медиків з України з евакуації повітряним шляхом поранених військових і цивільних осіб. Участь у навчальному курсі беруть 10 українських медиків з п’яти регіонів – Київщини, Львівщини, Черкащини, Одещини та Івано-Франківщини, повідомляє “Укрінформ”. 

Директор авіаційно-рятувальної служби (LPR) Польщі Роберт Галозковський підкреслив, що його служба вже 13 років співпрацює з Україною у сфері організації навчань українських медиків та фельдшерів, взаємного обміну досвіду у питанні порятунку людей. Натомість війна змусила змінити підхід до цієї підготовки.

“Зараз ми мусимо підтримувати українських колег в організації курсів з тактичної медицини, оскільки війна – це не дуже комфортні умови для порятунку пацієнтів, а намагання подбати про життя рятувальників, які перебувають у червоній зоні, це – надання допомоги, але насамперед, безпечна евакуація із зони загрози та транспортування постраждалих до шпиталю”, – заявив Галозковський.

Навчання триватимуть до 21 грудня і включатимуть як медичні елементи, так і співпрацю в авіаційному екіпажі.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.