У Мостиськах, що на Львівщині, кладовище радянських солдатів перенесуть з центральної частини міста

Відповідний дозвіл Мостиській міській раді надало Міністерство культури та інформаційної політики України.

17.01.2023
У Мостиськах, що на Львівщині, кладовище радянських солдатів перенесуть з центральної частини міста

Про це повідомляє пресслужба Мостиської міської ради. 

Наказ №2 Міністерства КІПУ «Про надання дозволу на перенесення пам’ятки історії місцевого значення» було підписано міністром Олександром Ткаченком 5 січня 2023 року.

Кладовище у центрі Мостиськ в сквері по вулиці Міцкевича виникло у кінці 40-х років XX століття. На ньому ховали представників радянських органів влади та енкаведистів, що загинули у боях із відділами УПА. У 1972 році рішенням Львівського облвиконкому це кладовище було включено до пам’яток історії місцевого значення.

За ініціативи Мостиського міського голови Мирослави Пельц у 2022 році міська рада звернулася до Міністерства культури та інформаційної політики України з обґрунтуванням необхідності переміщення (перенесення) цього кладовища із центральної частини міста.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.