Суд позбавив мера Чернігова права обіймати цю посаду впродовж року

На високопосадовця також наклали штраф у вигляді 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

07.12.2022
Суд позбавив мера Чернігова права обіймати цю посаду впродовж року

Як повідомило Державне бюро розслідувань, Яворівський районний суд Львівської області визнав винним міського голову Чернігова Владислава Атрошенко у вчиненні адміністративного правопорушення – неповідомлення про наявність реального конфлікту інтересів (ч. 1 ст. 172-7 КУпАП).

Суд позбавив права високопосадовця обіймати посаду міського голови Чернігова впродовж 12 місяців, а також наклав штраф у вигляді 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, за матеріалами ДБР Національне агентство з питань запобігання корупції вручило  меру Чернігова адміністративний протокол, який стосується конфлікту інтересів. 

Працівники ДБР виявили, що міський голова Чернігова надав вказівку своєму водієві вивезти закордон автомобіль, який належить його дружині. Це становило його приватний інтерес. Водночас водію мера для цього оформили відрядження та виділили з бюджету кошти, у тому числі і на бензин.

Відомо, що впродовж трьох місяців дружина високопосадовця використовувала транспорт не за цільовим призначенням у той час, коли бюджет Чернігова сплачував лізингові платежі за цю ж автівку.

54-річний Владислав Атрошенко перебуває на посаді міського голови Чернігова з 2015 року. Раніше він був депутатом Верховної Ради кількох скликань та станом на 2015 рік входив у топ-10 найбагатших депутатів ВРУ.

 

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.