Студентів Львівського медуніверситету вчитимуть надавати допомогу на високотехнологічних манекенах

Манекени дуже реалістичні: вони дихають, рухаються, розплющують та заплющують очі, а їхні зіниці – реагують на світло.

14.03.2024
Студентів Львівського медуніверситету вчитимуть надавати допомогу на високотехнологічних манекенах

Відтепер молоді лікарі Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького за допомогою високотехнологічного обладнання вчитимуться надавати допомогу людям у невідкладних станах, повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Вартість комплекту, який передали, – близько 400 тисяч євро. Його придбали завдяки спільному проєкту Всеукраїнської ради реанімації і Aide Médicale & Caritative France-Ukrainе.

В університеті уже почали проводити перші тренінги з використанням таких манекенів. Аналогів цього обладнання у навчальних закладах нашої держави практично немає.

«Нагадаю, минулої весни Львівська обласна державна адміністрація та Всеукраїнська рада реанімації підписали Меморандум про співпрацю.

У травні 2023 року в межах цього партнерства Асоціація передала на Львівщину майже два десятки реанімобілів. 13 «швидких» доправили військовим медикам, які працюють на складних напрямках поблизу передової, 4 – фахівцям екстреної меддопомоги Харківської області, ще одна машина, яку обладнали згідно зі стандартами ДСНС, служить для розмінування територій.

Життя – найцінніше, що маємо. Дякуємо нашим партнерам за сучасне обладнання, яке допоможе якісно навчати майбутніх медиків рятувати його», – розповів начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.