Резніков анонсував реформу харчування в ЗСУ

Також він підтримав ініціативу зробити частину оборонних закупівель відкритими.

25.01.2023
Резніков анонсував реформу харчування в ЗСУ
Фото: умовне

Про це міністр оборони Олексій Резніков написав на своїй фейсбук-сторінці. 

Резніков ініціюватиме запровадження гнучких уніфікованих меню у системі забезпечення харчуванням військовослужбовців для запобігання корупційним зловживанням у цій сфері. 

“Рішення я вбачаю в тому, щоб запровадити у ЗСУ гнучку, але уніфіковану систему меню. В основі формування якого будуть не гроші та калорії, а одиниці виміру (грам/шт.) та калорії. Це поширений у НАТО підхід”, – написав він. 

За його словами, нова система буде запроваджена впродовж 4-5 місяців.

“Викликом є те, що існують особливі вимоги до харчування видів, родів та сил ЗСУ. Є ВМСУ, десантники, авіація зі своїми особливостями. Є відмінності між харчування у польових умовах на фронті та у пункті постійної дислокації. Весь цей масив необхідно опрацювати. Ми почали готувати ґрунт для цих змін восени, але під час війни маємо діяти акуратно, адже безперервність постачання продовольства – безумовний пріоритет”, – підкреслив міністр.

В планах Міністерства також  розробити і запровадити веганське, халяльне, кошерне меню та пісне меню християнської традиції. 

Резніков також повідомив, що у ході засідання антикорупційного комітету досягнуто домовленості з Рахунковою палатою щодо створення методики моніторингу тилового забезпечення і забезпечення зброєю з урахуванням досвіду країн партнерів. 

Також міністр підтримав ініціативу народних депутатів зробити частину оборонних закупівель відкритими. 

“Цей підхід повністю відповідає моєму баченню.Спільно з комітетами ми знайдемо формат, який гарантуватиме безпеку постачальників і збереже чутливу інформацію про ЗСУ. Але водночас зробить закупівлі більш прозорими, а бюджетні кошти – більш доступними для громадського контролю”, – підсумував він. 

Нагадаємо, 21 січня у ЗМІ поширилась інформація, що Міноборони закуповує продукти для військових за врази завищеними цінами. 23 січня у НАБУ повідомили, що розпочато розслідування щодо закупівлі продуктів Міноборони.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.