Українські військові проходять підготовку у 33 країнах

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі на пресконференції з міністром оборони США Ллойдом Остіном після завершення зустрічі у форматі “Рамштайн” заявив, що наразі підготовку проходять понад 6000 українських військових.

15.06.2023
Українські військові проходять підготовку у 33 країнах
Фото: умовне

Про це повідомляє Укрінформ.

“У рамках глобальних зусиль прямо зараз проходить навчання для понад 6000 українців: на 40 різних тренувальних полігонах, на 65 курсах у 33 країнах на трьох континентах. Все це відбувається зараз”, – зазначив генерал.

За його словами, загалом з початку війни партнери підготували понад 60 тисяч українців. Лише США підготували понад 11 тисяч військових з України, зараз проходять навчання три батальйони, один з яких – танковий.

Говорячи про нинішній контрнаступ України, воєначальник охарактеризував його як “дуже важку битву”. ЗСУ, за його оцінкою, поступово просуваються вперед, але робити висновки зарано. Водночас генерал відзначив дуже високий моральний дух українських солдатів на відміну від російських.

“Війна динамічна, вона є змаганням волі, але можна бути впевненими, що готовність українців захищати свою землю і свободу, їх мужність і майстерність переможуть”, – наголосив генерал США.

Він нагадав, що щодня українці борються не лише зброєю, але й своїм залізним непереможним духом.

За його словами, Контактна група надає Україні інструменти, які допоможуть досягти успіху. Міллі запевнив, що партнери підтримуватимуть Україну стільки, скільки буде потрібно.

“Ми продовжимо надавати масштабну та широку підтримку від сучасних видів озброєнь до даних розвідки та навчання українських сил”, – додав американський генерал.

 

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.