Особливості виробництва грузинського бренді

25.04.2024
Особливості виробництва грузинського бренді

Грузія — колоритна країна, що славиться не лише смачним та ароматним вином, але й не менш якісним бренді. Технологію виготовлення міцного напою в цю країну було привезено з Франції далекого 1865 року. Але є особливості, які роблять грузинську коньячну продукцію не схожою на аналоги.

Яка сировина використовується

Характерною особливістю виноградного алкоголю, виробленого в Грузії, є присутність ненав’язливих ванільних нот. Переконатись у цьому можна, якщо купити грузинські коньяки на сайті maudau.com.ua. Грузинські підприємства використовують як сировину місцеві сорти винограду. Серед них «ркацителі», «цицка» тощо. При цьому відбираються лише непошкоджені виноградні грона.

Переважна більшість винограду, що використовується для виробництва грузинського бренді, вирощується в Кахетії. Клімат цього регіону помірний — із теплою зимою та нежарким літом. Через близькість гір повітряні маси дещо знижують температуру та вологість повітря. Місцеві річки зменшують різницю між температурами вдень і вночі. Інтенсивне сонячне світло та велика кількість тепла підвищують кислотність винограду та не дають накопичувати цукор. Оптимальна відносна вологість сприяє досягненню гармонійного смаку ягід. Ґрунти Кахетії відрізняються своїм унікальним складом. У передгірному регіоні часто зустрічаються бурі лісові та лугові ґрунти, багаті на різні мікроелементи. На карбонатно-перегнійних ґрунтах розташовуються виноградники для марочних сортів. Разом із багатим мікроелементним складом у них міститься мала кількість органічних речовин. Тому виноград розвиває глибоке коріння, що сприятливо позначається на якості ягід і смаку кінцевого продукту. Тільки варто купувати справжній алкоголь із Грузії. Такий продається в інтернет-магазині Маудау з доставленням по Україні.

Етапи виробництва

Технологія виготовлення грузинського бренді передбачає такі етапи:

1. Одержання виноградного соку за допомогою горизонтального преса. Він не пошкоджує кісточки, що дає змогу уникнути гіркоти.

2. Бродіння соку. Через 3–4 тижні він перетворюється на молоде вино, в якому немає цукру та мало спирту.

3. Дистиляція. Вона проводиться двічі. Після першої перегонки одержують спирт-сирець, з якого залишається «серцева» фракція. Вона йде на повторну дистиляцію, з якої залишається лише середня фракція.

4. Спирт настоюється в дубових бочках. На старовинних підприємствах використовуються кубані — глиняні глечики. Це також впливає на смак та аромат спирту та надає йому особливих відтінків. У бочках чи кубанях спирт стоїть декілька років.

5. Купажування. На цьому етапі змішуються спирти різної витримки. Це дозволяє створити унікальні композиції.

Грузинські бренді славляться своїм унікальним смаком та ароматом. Цьому сприяє чудовий клімат, добірні сорти винограду, спеціальні технології дистиляції та витримки.

 

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.