МЗС України відреагувало на безвіз росії для Грузії

Рішення росії скасувати візи для грузинів та відновити авіасполучення з Грузією назвали «угодою з дияволом».

11.05.2023
МЗС України відреагувало на безвіз росії для Грузії
Фото: умовне

У міністерстві вважають це політичною компенсацією за відмову чинної грузинської влади накласти санкції на рф, а також уповільнення європейської інтеграції. Про це заявив речник МЗС України Олег Ніколенко.

Ніколенко зазначив, що курс Тбілісі на нормалізацію відносин із москвою відбувається на тлі російської окупації 20% грузинської території, повзучої «бордеризації», викрадення грузинських громадян, грубого порушення прав і свобод людини на окупованих територіях та заповнення Грузії російськими громадянами.

«Політика зближення з агресором очікувано не знаходить підтримки серед частини грузинських політиків та населення, які неодноразово публічно висловлювали свою позицію, зокрема в акціях протесту. У цьому контексті ми висловлюємо солідарність та підтримку грузинам у їхньому законному прагненні розбудувати процвітаючу європейську державу в її міжнародно визнаних кордонах», — зазначив речник МЗС України.

Українська сторона закликала грузинський уряд синхронізувати політику щодо росії з політикою ЄС, а також утриматися від дій, які «відкидають подальший європейський рух Грузії».

Нагадаємо, 10 травня президент росії своїми указами скасував візовий режим для громадян Грузії, а також заборону для російських авіакомпаній на польоти до Грузії. Президентка Грузії відреагувала. 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.