Норвегія виділила €378 мільйонів на допомогу Україні

2,8 млрд норвезьких крон (235 млн євро) підуть на життєво необхідну гуманітарну допомогу народу України. Ще 1,7 млрд норвезьких крон (143 млн євро) виділяють на цивільну підтримку українського уряду.

04.05.2023
Норвегія виділила €378 мільйонів на допомогу Україні
Фото: умовне

Норвегія виділила 378 млн євро на гуманітарну допомогу та відновлення України. Про це повідомили на сайті норвезького уряду.

Кошти спрямують на ремонт та обслуговування цивільної інфраструктури, щоб забезпечити українцям доступ до електроенергії та води.

«Ми перебуваємо в тісному діалозі з владою в Україні, щоб гарантувати: допомога дійшла до тих, хто її найбільше потребує. Загарбницька війна Росії щодня завдає жахливих страждань і широкомасштабних руйнувань. Наша підтримка допоможе полегшити становище українського народу, який так багато витримав», – сказав прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стьоре.

Також Норвегія пообіцяла надавати 15 млрд норвезьких крон (1,2 млрд євро) щороку упродовж наступних п’яти років – до 2027 рік.

 

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.