Норвегія передасть Україні два взводи систем ППО NASAMS

Взвод налічує 3-4 пускові установки, кожна з яких несе шість ракет AMRAAM, також радіолокаційну станцію, пункт керування вогнем та ще одиницю техніки з електрооптичною камерою.

10.03.2023
Норвегія передасть Україні два взводи систем ППО NASAMS
Фото: ППО NASAMS

Про це йдеться у заяві уряду Норвегії.

“Україна постала перед критичною необхідністю захищатися від ракетних ударів, і Норвегія допоможе у цьому”, – зазначив міністр оборони Бйорн Арільд Грам.

Норвегія передасть Україні ще два повністю укомплектованих взводи системи протиповітряної оборони NASAMS у співпраці зі Сполученими Штатами – на додачу до двох, які США передали раніше.

“NASAMS зарекомендували себе як ефективна система. Ще два взводи суттєво посилять спроможність України захищати свої міста і критичну інфраструктуру. Норвегія також забезпечить навчання українських військових щодо використання та обслуговування системи”, – йдеться у заяві уряду. 

Нагадаємо, системи ППО NASAMS показали стовідсоткову ефективність у перехопленні російських ракет.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.