Норвегія передасть Україні десять мостів

Ними частково замінять ті, що були зруйновані в ході бойових дій, через розв’язану Росією війну.

14.12.2022
Норвегія передасть Україні десять мостів
Фото: умовне

Про це заявила глава МЗС Норвегії Аннікен Гуйтфельдт, повідомляє видання Norway Postsen.

Загальна вартість мостів – 30 млн норвезьких крон (близько 3 млн доларів США), їх профінансують з гуманітарного бюджету МЗС. 

“Війна Росії цинічно знищила важливі складові української інфраструктури. Україна цілковито залежить від нормального дорожнього сполучення у тому, щоб забезпечувати постачання продуктів, води, ліків, перевозити поранених до лікарень”, – зазначила міністерка.

Конструкційні елементи повезуть в Україну 32 трейлерами, перший з них вже вирушив в дорогу у вівторок, 13 грудня. 

“Війна в Україні може тривати довго, і ми готові надавати допомогу довго. Незабаром уряд оголосить наші нові внески, на додачу до близько 14 млрд крон допомоги, яку ми вже надали або пообіцяли”, – зазначила Аннікен Гуйтфельдт.

Нагадаємо, Норвегія виділила 14,5 млн євро для підтримки військової місії ЄС для України. Це безпрецедентний крок для країни, що не є членом ЄС.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.