На Одеській митниці в одному з контейнерів знайшли гелікоптер Мі-2 — він перебував там з 2007 року

Зараз його вилучили та розв’язують питання щодо передання гелікоптера на потреби ЗСУ.

31.10.2022
На Одеській митниці в одному з контейнерів знайшли гелікоптер Мі-2 — він перебував там з 2007 року

На Одеській митниці у контейнері знайшли багатоцільовий гелікоптер Мі-2, який перебував там із 2007 року. Про це повідомляють Держбюро розслідувань та Офіс генпрокурора.

Правоохоронці встановили, що на Одеській митниці перебувають 138 контейнерів із різними товарами. Вони залишаються під митним контролем понад 180 днів. Згідно з чинним законодавством, ці товари мали перейти на баланс митниці, щоб потім їх передали в дохід держави. Але цього не відбулося.

Під час обшуків у контейнерних терміналах виявили консервовані продукти, алкоголь, швейні машини, автівки, спортивний інвентар, взуття тощо. Суд за клопотанням прокуратури має передати це майно до АРМА.

Крім того, в одному з контейнерів правоохоронці виявили багатоцільовий гелікоптер Мі-2. Наразі встановлюються власники техніки та обставини переміщення гелікоптера. Також мають надати правову оцінку діям посадовців митниці, які не вжили заходів для розмитнення техніки.

У прокуратурі вказують, що гелікоптер залишався у контейнері з 2007 року. Зараз його вилучили та розв’язують питання щодо передання гелікоптера на потреби ЗСУ.

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.