На Миколаївщині затримали контрактника, який “зливав” позиції ЗСУ. Відео

Крім того, він планував вступити до лав окупантів.

14.03.2023
На Миколаївщині затримали контрактника, який “зливав” позиції ЗСУ. Відео
Фото: СБУ

Про це повідомляє Служба безпеки України. 

У лютому 2023 року контрактник однієї з військових частин, дислокованих на території регіону, за власної ініціативи вийшов на спецслужбу рф, якій запропонував свою допомогу у війні проти України, а також висловив бажання вступити до лав окупантів.

Щоб встановити зв’язок з агресором, він “звернувся” до своєї сестри, яка проживає в росії і перебуває у близьких стосунках з посадовцем окупаційних угруповань.

“Ним виявився заступник командира з військово-політичної роботи 83-го окремого ремонтно-відновлювального батальйону зс рф Володимир Снєговський. З ворогом жінка познайомилась після тимчасового захоплення одного із селищ на Херсонщині, де проживала на початку повномасштабного вторгнення. Під час звільнення району вона вирішила тікати разом із загарбниками, а потім оселилася в рф, де продовжила “спілкування” зі Снєговським. Встановлено, що саме він передав інформацію про її родича кадровому співробітнику російської спецслужби, який потім вийшов на прямий зв’язок з фігурантом”, – зазначають у СБУ.

Чоловік збирав дані про дислокацію підрозділів ЗСУ у Миколаївській та Вінницькій областях. Також він обговорив з представником російської спецслужби умови переходу за лінію фронту і здачу в полон.

Зрадника затримали в одній з адміністративних будівель під час виконання розвідувального завдання.

При обшуку у нього виявили мобільний телефон зі встановленим анонімним месенджером, який він використовував для спілкування з агресором.

На підставі зібраних доказів йому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Суд обрав йому міру запобіжного заходу – тримання під вартою.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.