Компанії Туреччини готові інвестувати у відбудову України

Сьогодні, 20 липня, голова бізнес-асоціації «TURKSID» Ертан Бастухан та представники турецького бізнесу завітали на Львівщину, аби поспілкуватися з місцевими виробниками та виокремити напрями майбутньої співпраці.

20.07.2023
Компанії Туреччини готові інвестувати у відбудову України

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Під час зустрічі із заступником начальника Львівської ОВА Андрієм Годиком іноземна сторона запевнила у своїй готовності виходити на український ринок навіть у час повномасштабної війни. Найбільший попит мають проєкти саме в будівельній галузі та харчовій промисловості.

«До складу нашої бізнес-асоціації входять 150 різних компаній, маємо представництва у багатьох країнах Європи та світу, а зараз ми націлені на співпрацю з Україною. До початку великої війни я об’їздив пів країни, разом з вашими підприємцями ми готували проєкти у Бучі та Маріуполі, однак не судилося. Зараз розглядаємо для себе будівництво нових заводів в Україні, які виготовляли б будматеріали, адже знаємо, що існує їх брак на ринку. Для цього ми б хотіли створити складські приміщення для зберігання продукції. Будемо продовжувати імпортувати та ескпортувати наші з вами товари. В аграрній галузі нас цікавить соя, жито та овес. Фермери України стикнулися з багатьма викликами, ми це розуміємо та готові разом шукати шляхи їх вирішення Насамкінець, хочу сказати, що мої бабуся та дідусь родом з Криму, тому моє серце завжди з Україною», – запевнив Ертан Бастухан.

Потенційним турецьким інвесторам презентували «Експортний каталог Львівщини», покликаний підвищити впізнаваність та конкурентоспроможність підприємств області на міжнародних ринках. Каталог двомовний, тому легко дозволяє українським та іноземних інвесторам ознайомитись з пропозиціями, які існують на Львівщині.

«Економіка у час війни повинна працювати, податки мають сплачуватись. Звісно, в умовах російської агресії важко говорити про зовнішньо-економічні бізнес-відносини, однак я переконаний, що про інвестиції варто думати вже зараз. Зі свого боку, ми гарантуємо супровід інвестора від задумки проєкту до його офіційного відкриття. Стосовно будівельних компаній, то нам вкрай важлива підтримка у часі відбудови України. Житлові та нежитлові приміщення, об’єкти інфраструктури – все це доведеться будувати заново, тому ми вдячні за таку зацікавленість до нашого бізнесу. Окремо нас цікавлять проєкти у медичній галузі, зокрема в забезпеченні матеріально-технічної бази для наших госпіталів, усе, що стосується реабілітації та протезування», – наголосив Андрій Годик.

Під час зустрічі кожна зі сторін представила свого бізнес-представника, аби поділитися досвідом роботи на міжнародних ринках та можливій співпраці.

Наприклад, турецька компанія Halil Trading (входить до асоціації «TURKSID») планує зробити в Україні логістичний центр для швидкої поставки товарів, як варіант, розглядають саме Львівську область. Найбільше зацікавлені у виробництві будівельних матеріалів. Асоціація будівельників «Будіндустрія» розповіла про роботу з багатьма міжнародними партнерами, зокрема з німецьким фондом GIZ щодо релокації підприємств на Львівщину.

У результаті зустрічі Львівська ОВА напрацює перелік чинних та майбутніх проєктів, які б, відповідно до запитів турецької сторони, могли зацікавити їхніх бізнесменів.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.