Фермер на Львівщині відсудив у поліції понад 50 тис. грн за моральну шкоду

Господарський суд Львівської області 14 березня частково задовольнив позов фермерського господарства «Рисовський» до Головного управління Національної поліції у Львівській області та вирішив стягнути з правоохоронців 56 800 грн моральної шкоди.

27.03.2024
Фермер на Львівщині відсудив у поліції понад 50 тис. грн за моральну шкоду

Про це LVIV.MEDIA стало відомо із рішення Господарського суду Львівської області, оприлюдненого 26 березня.

Згідно з позовом директора фермерського господарства Івана Рисовського, поліція вже 10 років не розслідує кримінальне провадження про невиконання наказу Арбітражного суду від 13 жовтня 1997 року. Згідно з цим наказом, Зубрянська сільська рада повинна була виділити фермерському господарству 4 га землі. Однак досі не зробила цього.

У 2013 році поліція почала розслідування за статтею про умисне невиконання рішення суду. Не дочекавшись за 10 років результатів розслідування, Іван Рисовський подав позов до суду. Він зазначав, що байдужість правоохоронців завдає йому моральних страждань та просив стягнути з поліції компенсацію моральної шкоди у сумі 113 600 грн.

Господарський суд встановив, що поліція не провела усіх необхідних слідчих дій. «Надмірна тривалість кримінального провадження здатна призвести до моральних страждань особи, зумовлених тривалою невизначеністю спірних правовідносин; необхідністю відвідування органів досудового розслідування; неможливістю здійснювати звичайну щоденну діяльність; підривом репутації тощо», — йдеться у рішенні суду.

У підсумку суддя Степан Коссак скоротив суму відшкодування майже вдвічі. Він визнав претензії фермера обґрунтованими й частково задовольнив його позов. Згідно з рішенням Господарського суду, з Головного управління Національної поліції у Львівській області стягнуть 56 800 грн моральної шкоди на користь фермерського господарства «Рисовський»

 

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.