Арестович написав заяву про відставку

Це сталося після його скандальної заяви про те, що російська ракета влучила у житловий будинок у Дніпрі внаслідок збиття силами ППО.

17.01.2023
Арестович написав заяву про відставку

Про звільнення з посади позаштатного радника Офісу президента Олексій Арестович написав на своїй фейсбук-сторінці. 

“Написав заяву про звільнення з посади. Хочу показати приклад цивілізованої поведінки: принципова помилка, отже, у відставку”, – зазначив він. 

Інформацію про звільнення Арестовича прокоментував журналіст Євген Плінський. 

“Новина живе три дні.” Цю прописну істину знає кожен, хто дотичний до медійної спільноти. Олексій Арестович точно серед знавців як цієї істини, так іншої: “Якщо хочеш, щоб новина жила довше, створюй навколо неї свіжі інформаційні приводи”, – зазначив Плінський. 

Він зауважив, що судячи з публічних дій Олексія він робить все, щоб обговорення цієї історії тривало якомога довше.

“Що зробив Арестович за ці дні?

  1. Помовчав.
  2. Вибачився
  3. Скасував вибачення.
  4. Фейгін вийшов в ефір без Арестовича, де обговорював його помилку.
  5. Нові вибачення та обговорення хейту.
  6. Написав заяву на звільнення з посади.

Буде і 8 і 9, адже чи підпише Єрмак заяву – невідомо.

Тож намагаючись “продати” нам тему нездорової уваги та хейту, Арестович робить все, щоб ця тема жила в інформаційному полі дуже-дуже довго. Думайте”, – підсумував Плінський. 

Нагадаємо, увечері 14 січня Олексій Арестович у розмові з російським правозахисником Марком Фейгіним повідомив, що ракету, яка знищила частину будинку в Дніпрі, збили сили ППО. В результаті, вона впала на багатоповерхівку і вибухнула.

Таку заяву він зробив попри те, що прессекретар Повітряних сил Ігнат офіційно заявив, що росіяни випустили ракету по будинку. 

Поспішну заяву Арестовича підхопили російські інформаційні ресурси: вона підіграла російській пропаганді і зашкодила Україні.

Це викликало осуд в соцмережах і Офіс президента закликали офіційно звільнити Арестовича з посади.

Оновлено. Офіс президента 17 січня задовольнив прохання Олексія Арестовича про звільнення з посади позаштатного радника ОПУ. Це підтвердив “Суспільному” прессекретар президента Сергій Никифоров.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.