20 українських військових пройшли навчання з використання ППО SAMP/T в Італії

Італія і Франція погодилися поставити цю систему Києву, щоб допомогти йому в захисті від російських повітряних атак. Вона прибуде в Україну навесні.

20.03.2023
20 українських військових пройшли навчання з використання ППО SAMP/T в Італії
Фото: ППО SAMP-T

Про це повідомила газета Il Giornale D’Italia, з посиланням на Міноборони країни. 

За даними видання, йдеться про групу з близько 20 українських захисників. Вони пройшли курс навчання з використання італійсько-французького зенітного комплексу SAMP/T, який, як очікується, передадуть Україні цієї весни.

Навчання проходило в Сабаудії, в провінції Латина на південь від Риму. Видання також зазначає, що навчальна операція не афішувалася.

“Тисячам італійських солдатів, дислокованих на цих базах, було заборонено розмовляти з гостями. Інші військові з Києва, як повідомили в Міноборони Італії, проходили курс у піхотній школі Чезано (Рим) для тренувань на деяких видах бронетехніки”, – йдеться в статті.

Система SAMP/T-MAMBA – це еквівалент американської системи Patriot. Вона здатна відстежувати і перехоплювати десятки цілей, в тому числі і балістичні ракети. Одна пускова установка ЗРК озброєна 8 ракетами.

Нагадаємо, раніше Повітряні сили повідомляли, що українські бійці поїхали вчитися керувати системами ППО SAMP/T-Mamba. До того Франція та Італія заявили, що поставлять Україні систему ППО SAMP-T.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.