ЄС затвердив восьмий пакет санкцій проти Росії

Нові обмеження – відповідь на російські псевдореферендуми.

06.10.2022
ЄС затвердив восьмий пакет санкцій проти Росії

Європейський Союз затвердив 8-й пакет санкцій проти РФ.

Про це повідомили в Єврокомісії, передає “Суспільне”.

Новий пакет санкцій передбачає додаткові експортні та імпортні обмеження, які повинні скоротити доходи Росії.

“Він запроваджує нові заборони на імпорт ЄС на суму 7 млрд євро для обмеження доходів Росії, а також обмеження на експорт, які ще більше позбавлять кремлівський військово-промисловий комплекс ключових компонентів та технологій, а російську економіку – європейських послуг та досвіду”, – йдеться у повідомленні.

Що входить до нового пакету санкцій

Додатково застосовано санкції до фізичних та юридичних осіб. Йдеться про тих, хто причетний до російської окупації, спробу незаконної анексії та фіктивних “референдумів” на окупованих територіях Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей.

Сюди також входять фізичні та юридичні особи, які працюють в оборонному секторі, наприклад високопоставлені та військові посадові особи. А також компанії, що підтримують російські збройні сили. ЄС також продовжує переслідувати акторів, які поширюють дезінформацію про війну.

Географічну сферу дії обмежувальних заходів розширили на всі тимчасово окуповані РФ території України в Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях.

Було запроваджено додаткові експортні обмеження, щоб зменшити доступ Росії до військової, промислової та технологічної продукції, а також її здатність розвивати свій сектор оборони та безпеки.

Також восьмий пакет знаменує собою початок імплементації в рамках ЄС угоди G7 щодо експорту російської нафти.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.