Україна повернула одній з країн Європи систему ППО, яка не спрацювала

Президент України Володимир Зеленський розповів, що одна з європейських держав відправила в Україну систему ППО, яка не спрацювала, тож її довелося замінити. Він не уточнив, про яку саме країну йдеться.

29.03.2023
Україна повернула одній з країн Європи систему ППО, яка не спрацювала

Водночас глава держави зазначив, що Україна потребує щонайменше 20 батарей систем ППО Patriot: це дозволило б бодай частково захистити нашу територію від російських балістичних ракет. Про це Зеленський розповів в інтерв’ю Associated Press.

За словами Зеленського, Україні відправили систему ППО, яка не спрацювала. Тож її міняли “знову й знову”. Втім, про яку саме країну йдеться, він не уточнив.

Натомість Зеленський подякував західним партнерам за допомогу, та наголосив, що частину обіцяної зброї наша держава досі не отримала. Зокрема, поки не реалізовані “чудові рішення щодо Patriot”: цих систем ППО на території України поки ще немає. Натомість українські військові нині опановують ці системи на території США.

“Україні потрібні 20 батарей Patriot для захисту від російських ракет, і навіть цього може бути недостатньо, оскільки жодна країна у світі не була атакована такою кількістю балістичних ракет”, – зазначив Зеленський.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.