У селі на Львівщині оновили автобусну зупинку

У селі Скоморохи на Червоноградщині оновили та розфарбували зупинку громадського транспорту.

05.09.2023
У селі на Львівщині оновили автобусну зупинку

Як зазначила Марія Калюга-Кащук, будівлю оновили завдяки жертводавцеві Василю Шамборовському, його «команді» – майстрам, родині Олега і Марії Федина, а також Надії Прачун і юним художницям-випусникам Сокальської школи мистецтв ім. В. Матюка Тетяні Мартинюк і Катерині Цибульській, які художньо оформили зупинку.

“Автобусна ” хатка” – любо глянути! Хай Господь нагородить Вас, Добрі Люди! Ще в нас оновлюється Скомороська амбулаторія. Всі стараються помогти і видно результат. Нашим медичним працівникам, Лікареві Володимиру Шамборовському доброго здоров’я і хай все добре ведеться! Старості села Галині Ковальчук – витривалості у праці, радості від досягнутого, міцного здоров’я! Всім дякуємо за дбайливість про село, про зручності для Скоморохівчан”, – йдеться у повідомленні.

Зокрема, 24 серпня в день 32-ої річниці Незалежності України  скоморохівці зійшлись біля фігури Богородиці в центрі села. Молились за Україну і за полеглих воїнів, о. Ярослав освятив автобусну «хатку».

“Дуже втішно, що красується у величі така доглянута фігура Богородиці, якою опікується Оля Шамборовська. Дякуємо, Олю! Поряд автобусна «хатка» – так по-майстерськи художньо прикрашена. За старанням активістів історики розробили герб села, де зображені хвилі Бугу, міст із шлюзами і музичний інструмент, бо село заснували «скоморохи» – веселі, поважні, співучі люди. Дякуємо всім, хто з великою жертовністю, старанням дбає про наше село! Перед війною ми, хористи, після Молебну до Богородиці і привітань співали старовинні козацькі пісні, віддавали пошану всім Борцям за волю України. Тепер маємо тисячі нових Борців, маємо багато жалобних днів. В цей день хоронили Захисника із Тудоркович. В Сокальщині оселилась скорбота.

Дякуємо вам, Військові, за можливість сходитись односельчанам, молитись, прикрашати село, святкувати!” – додала Марія Калюга-Кащук.

До слова, у серпні в Скоморохах позбулись пам’ятника радянському солдату.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.