У селі на Франківщині стоїть заборонений пам’ятник угорським нацистам

У селі Середній Березів Івано-Франківської області стоїть пам’ятник, присвячений союзнику Адольфа Гітлера.

23.08.2023
У селі на Франківщині стоїть заборонений пам’ятник угорським нацистам

Про це повідомляє “Срібна земля”.

У селі Середній Березів, яке є культом для Української Повстанської Армії стоїть пам’ятник, присвячений 1-й гірсько-стрілецькій бригаді армії адмірала Горті, союзнику Адольфа Гітлера.

“З історії нам відомо, що угорські загарбники натворили чимало біди на території України: окупацію Карпатської України в березні 1939 року, трагедія на «Красному Полі», масові репресії українців на Закарпатті під час окупації Карпатської України, злочини 1-ої гірсько-стрілецької бригади у Верховині, Коломиї , Яремче та Косові, Корюківська трагедія 1943 року та багато інших випадків геноциду українців з боку нацистської армії адмірала Горті”, – йдеться у повідомленні.

Також у публікації додали, що українська влада, зокрема на місцях, повинна розуміти, що ми не маємо права зберігати такі памятники, адже вони присвячені катам української нації.

 

 

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.