У Львові повідомили, якою буде цьогорічна ялинка

Напередодні Дня святого Миколая у центрі Львова засвітять головну ялинку міста.

29.11.2023
У Львові повідомили, якою буде цьогорічна ялинка

Як повідомляє пресслужба Львівської міської ради, загальноміська ялинка, яку звично встановлюють на площі перед Оперним театром, цьогоріч буде заввишки 14 метрів.

Її дарує мешканець Білогорщі зі свого приватного господарства.

«Після довгих обговорень і роздумів ми вирішили, що у Львові цього року, як і минулого, не буде гучних святкувань, але в місті все ж встановлять традиційні атрибути різдвяних свят. Головна ялинка міста буде. Хоч вона й невисока, але дуже красива. Її нам подарував львів’янин пан Йосип Панас, за що ми йому дуже вдячні», – розповіла Софія Ліщинська, керівниця управління культури Львова.

Ялинку прикрасять світловою ілюмінацією, яку закупили ще у 2018 році, а на верхівку замість зірки повісять протитанкового «їжака», якого минулоріч зробили на ЛКП «Львівелектротранс».

Цікаво, що освітлення святкового дерева споживатиме 1 кВт на годину (для порівняння, електрочайник споживає за 1 раз від 1,7 до 2,5 кВт, а пральна машинка – 1.8-2.3 кВт). У випадку відключення електроенергії на проспекті Свободи, ялинку окремо підсвічувати не будуть.

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.