У Києві таки встановлять головну ялинку країни

На Софійській площі та в інших місцях Києва цьогоріч встановлять ялинки, але зроблять це коштом приватного бізнесу.

28.11.2022
У Києві таки встановлять головну ялинку країни
Ілюстративне фото

У Києві встановлять головну ялинку країни, попри петицію про недоцільність святкових заходів в умовах війни. Про це заявив міський голова Києва Віталій Кличко в інтерв’ю “РБК-Україна”.

“Скасовувати Новий рік та Різдво ніхто не збирається, і атмосфера Нового року повинна бути. Не можна дозволити Путіну вкрасти наше Різдво”, – сказав мер.

За словами Віталія Кличка, він обговорював святкування Нового року з військовими, які знаходяться на передовій.

“І один із хлопців сказав: “Чому моя дитина буде зараз без ялинки, без Нового року, без новорічного настрою?” – розповів Кличко.

Міська влада звернулися до бізнесу, який погодився за свої приватні кошти встановити ялинки “без новорічного пафосу”.

“Це буде кілька локацій в багатьох районах нашого міста. І на Софійській площі також. Це, так би мовити, натяк на те, що Новий рік та Різдво не проходять повз. Ялинки будуть встановлені”, – заявив мер.

Утім, міський голова зазначив, що масових заходів не буде, зокрема концертних програм та фастфудів. Головна ялинка країни під час війни буде висотою до 10 метрів і без ілюмінацій, розповів “Вечірньому Києву” Ігор Добруцький, голова компанії “Folk Ukraine”, яка традиційно займається новорічними святами. Ялинки у мирний час були по 30 метрів.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.