Рада ЄС схвалила “роумінговий безвіз” з Україною

Рада ЄС підтримала рішення включити спільний роумінг до Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

18.04.2023
Рада ЄС схвалила “роумінговий безвіз” з Україною
Фото: умовне

Про це повідомив міністр цифрової трансформації й віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій України Михайло Федоров.

Він зазначив, що Рада ЄС схвалила пропозицію та дала зелене світло для двостороннього рішення. Далі остаточне рішення має ухвалити комітет із питань торгівлі асоціації Україна — ЄС.

“Команда Мінцифри, НКЕК, оператори та телеком-регулятор працюють, щоб Україна якнайшвидше приєдналася до зони Roam like at home”, – додав він.

Федоров пояснив, що після приєднання до зони вільного роумінгу українці менше платитимуть за дзвінки в ЄС.

“Ціни на дзвінки близьким у Європі для українців знизяться. Оператори не списуватимуть по 30 гривень за хвилину розмови. Не треба буде й міняти SIM-картки під час поїздок Європою. Крім цього, права споживачів будуть захищені за правилами ЄС”, – розповів міністр.

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.