Президент “Мотор Січі” Богуслаєв фінансував терористів “днр”

За даними слідства, він співпрацював з підприємством, підконтрольним незаконному збройному угрупованню.

01.02.2023
Президент “Мотор Січі” Богуслаєв фінансував терористів “днр”

Про це повідомляє Служба безпеки України. 

“У ході слідчо-оперативних дій встановлено, що після початку повномасштабного вторгнення високопосадовець здійснював фінансування терористичної організації “днр”. Зокрема, через сплату “податків” та “зборів” у бюджет цього квазіутворення”, – зазначають у відомстві. 

Серед іншого, він співпрацював з українським підприємством, яке з 2014 року знаходиться під контролем так званої “днр”. Його метою було постачання авіакомплектуючих до підприємств військово-промислового комплексу рф.

Через цю оборудку “бюджет” терористичної організації “днр” отримав понад 290 млн російських рублів у вигляді “податків” від реалізації авіапродукції для потреб окупантів.

Одержані гроші керівники окупаційної адміністрації Донецька спрямовували на потреби військових угруповань рф, які беруть участь у бойових діях проти Сил оборони на східному фронті.

На підставі цих доказів Богуслаєву повідомили про нову підозру за ст. 258-3 Кримінального кодексу України (сприяння діяльності терористичної організації).

Крім цього під час нових обшуків правоохоронці виявили понад два десятки медалей, грамот та почесних нагород президенту АТ “Мотор Січ” від представників військово-політичного керівництва рф.

Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин злочинів та притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, що Богуслаєва разом з начальником Департаменту зовнішньоекономічної діяльності підприємства затримали у жовтні 2022 року. СБУ оприлюднила докази співпраці “Мотор Січі” з рф. 

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.