Львівщина співпрацюватиме із англійським графством Норфолк

Начальник Львівської ОВА Максим Козицький в онлайн-режимі провів зустріч із представниками англійського графства Норфолк. Вони підписали Меморандум про співпрацю.

03.05.2024
Львівщина співпрацюватиме із англійським графством Норфолк

Як повідомляє пресслужба Львівської ОВА, документ передбачає спільні проєкти у сферах економічного співробітництва, освіти, науки, сільського господарства, енергетики, охорони здоров’я тощо.

«В Україні зараз немає безпечного місця, безпечної області. Навіть попри те, що Львівщина перебуває найдальше від зони активних бойових дій, до нас продовжують долітати російські ракети. Найбільших уражень зазнають об’єкти критичної інфраструктури та цивільні будівлі: багатоповерхівки, школи, дитячі садочки тощо. На початку повномасштабного вторгнення на Львівщині налічували орієнтовно 2,5 мільйони внутрішньо переміщених осіб, зараз ситуація стабілізувалась, однак надалі продовжують приїжджати евакуаційні потяги. Сьогодні для нас історичний момент. Щиро переконаний, що цей Меморандум стає важливим етапом в історії співпраці між Львівською областю та графством Норфолк. Вдячний за усю підтримку та допомогу Україні у найскладніші часи», – наголосив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Меморандум діятиме упродовж п’яти років і буде спрямований на передачу знань, освітні та торговельні обміни, співпрацю в галузі сільського господарства, а також заохочення інвестиційних можливостей між Львівською областю та графством Норфолк.

«Львівська область – доволі привабливий інвестиційний регіон, він має багату історію, у вас активно розвинений туризм, багато об’єктів культурної спадщини внесені до ЮНЕСКО. Ми впевнені, що подальша співпраця принесе ще більше користі для наших країв, першочергово в економічному плані», – зауважила Голова ради графства Норфолк Кей Мейсон Білліґ.

Графство Норфолк має важливі бізнес-сектори, до яких належать енергетика: нафта, газ і відновлювані джерела енергії, передове машинобудування та виробництво, а також харчова промисловість і сільське господарство.

На заході була присутня Ліз Трасс, членкиня британського парламенту від південно-західного району графства Норфолк та колишня Прем’єр-міністрка Об’єднаного Королівства.

«Я рада, що Львівщина виступила з ініціативою розширити стосунки між нашими країнами в межах співпраці двох регіонів. І я хочу, щоб українці знали про нашу підтримку. У нас ( у Великій Британії) практично не можливо знайти місто чи село, у якому не майорить український прапор. Британці дуже переживають за Україну та українців. Ми розуміємо, що ви боретеся не лише за свою свободу, але і за свободу всієї Європи. Тому Британія перша почала надавати зброю для цієї боротьби. Я пам’ятаю візит Президента Зеленського у 2020. Ми тоді спілкувалися про співпрацю між нашими країнами. І мені приємно, що зараз зароджується співпраця між Норфолком та Львівщиною. Я впевнена, що вона буде взаємовигідною в довгостроковій перспективі», – зазначила Ліз Трасс.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.