Керівництво Академії друкарства виступає проти обʼєднання з Львівською політехнікою

21 лютого відбулася зустріч ректора НУ «Львівська політехніка» Юрія Бобала з ректором Української академії друкарства Богданом Дурняком.

23.02.2024
Керівництво Академії друкарства виступає проти обʼєднання з Львівською політехнікою

Як зазначили в пресцентрі Української академії друкарства, Богдан Дурняк поінформував Юрія Бобала про те, що колектив, студентство, та ректор УАД дізналися про можливу реорганізацію академії з соціальних мереж.

“Офіційної інформації про реорганізацію від МОН України не надходило. Ректор УАД подивований тим, що таке важливе питання, як існування ЗВО зі 100 річною історією обговорювали на засіданні Громадської організації «Спілка ректорів України» без його участі. Тим більше, що разом з першим проректором УАД Ярославом Угрином на зустрічі ректора з заступником міністра МОН України Михайлом Винницьким, яка відбулась в кінці 2023 року, про будь яку реорганізацію УАД мови не йшло, оскільки в план оптимізації ЗВО академія не була включена”, – зазначили у повідомленні.

Також у пресцентрі академії додали, що на зустрічі з ректором «Львівської політехніки» Юрієм Бобало, ректор УАД детально охарактеризував всі освітні програми, за якими здійснюється підготовка фахівців в академії. Академія веде підготовку фахівців для видавничо-поліграфічної, пакувальної галузей, ЗМІ, книгознавства та мережі книгорозповсюдження, і вони є виключно галузевими та унікальними, що підтверджено НАЗЯВО під час їх акредитації.

“Разом з тим всі акредитовані ОП відповідають державним стандартам вищої освіти стосовно досягнення ними всіх необхідних компетентностей, кадрового забезпечення, обґрунтування їх галузевості та унікальності, наявної матеріально-технічної бази, фінансової стабільності, студентоценторованого підходу до організації навчального процесу, активної міжнародної діяльності, а також успішного функціонування внутрішньої системи оцінки якості надання освітніх послуг з підготовки фахівців.

Таким чином, академія, за запропонованими МОН критеріями не повинна підпадати під процедуру реорганізації”, – підсумували у дописі.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.