Постачання Україні боєприпасів зі збідненим ураном не є “ядерною ескалацією”

кремль звинуватив Велику Британію в ескалації війни, оскільки країна погодилась постачати Україні боєприпаси зі збідненим ураном.

22.03.2023
Постачання Україні боєприпасів зі збідненим ураном не є “ядерною ескалацією”
Фото: умовне

Міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі заявив, що передача Україні боєприпасів зі збідненим ураном не є “ядерною ескалацією”. Такі снаряди використовуються в озброєнні, тому що легше пробивають броню, повідомляє Sky News.

За словами голови МЗС Британії, росія єдина країна, яка постійно порушує ядерне питання. Водночас передача снарядів зі збідненим ураном ЗСУ жодним чином не загрожує країні-окупанту.

“Ядерної ескалації немає. Єдина країна у світі, яка говорить про ядерні питання – це росія. Немає ніякої загрози для росії, мова йде виключно про допомогу Україні в її самообороні”, – заявив Клеверлі.

Нагадаємо, Великобританія планує передати Україні бронебійні снаряди з оболонками зі збідненого урану. 

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.