Підсанкційний колаборант Сальдо відкрив компанію у Британії

У червні 2022 року уряд заморозив усі активи Сальдо в Британії та заборонив йому в’їзд до країни через просування політики, що дестабілізує Україну та підриває її територіальну цілісність.

27.04.2023
Підсанкційний колаборант Сальдо відкрив компанію у Британії
Фото: Володимир Сальдо

Про це пише Guildhall, посилаючись на The Guardian.

У Великій Британії зареєстрували компанію на імʼя колаборанта Володимира Сальдо, попри те, що він перебуває під санкціями уряду країни. Колаборант вказаний у британських документах як власник фірми, зареєстрованої в листопаді, за п’ять місяців після внесення його до санкційного списку.

Його запис у санкційному списку було оновлено після реєстрації компанії Grainholding Ltd, яка заявляє, що її капітал становить мільйон фунтів стерлінгів, половина акцій належить колаборанту Сальдо, а решта – іншому громадянину України. Сфера діяльності Grainholding Ltd – вирощування і торгівля зерном.

Корпоративний реєстр Великої Британії не вимагає під час реєстрації компанії підтверджувати особу того, на чиє ім’я оформляється організація, пише The Guardian.

Зазначимо, Сальдо раніше був мером Херсона і депутатом Верховної Ради. У 2016 році його звинувачували у співпраці з російською розвідкою. Після окупації Херсона 2022 року Сальдо був призначений “головою військово-цивільної адміністрації” окупованої Херсонської області.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.