Ознак підготовки наступу з Білорусі немає — ГУР

Станом на 1 грудня українська розвідка не фіксує ознак створення потужного ударного угруповання на території Білорусі.

01.12.2022
Ознак підготовки наступу з Білорусі немає — ГУР
Фото: умовне

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив офіційний представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Вадим Скібіцький, повідомляє пресслужба ГУР.

“У Білорусі очікуємо активізації бойової підготовки, тому що з 1 грудня у ЗС цієї країни розпочинається новий навчальний рік. Війська будуть виходити на полігони, відпрацьовуватимуть різні питання бойового злагодження, перевірки родів і військ. Тож очікуємо на білоруській території активних заходів, насамперед з оперативної та бойової підготовки. Ми готові до цього. Але хочу зазначити, що на сьогодні ознак створення потужного ударного угруповання на території Білорусі не видно”, – сказав Скібіцький.

За його словами, близько 9 тисяч військовослужбовців 1-ї танкової армії рф провели заходи з бойової підготовки, злагодження підрозділів. Воєнна розвідка не виключає двох варіантів застосування цих військових: або з території Білорусі, або ротаційне повернення на територію України, можливо на Харківський напрямок.

На перспективу, зазначив Скібіцький, зберігається загроза застосування угруповання союзної держави Білорусь-Росія, проте для цього недостатньо озброєння. Зараз Росія активно знімає озброєння та військову техніку зі зберігання, зі складів, з арсеналів, з центрів забезпечення мобілізаційного розгортання, щоб поповнити втрати й укомплектувати створені за мобілізацією з’єднання й частини.

Представник ГУР запевнив, що воєнна розвідка України спостерігає за переміщенням підрозділів рф. Воно відмічається передусім у Ростовську, Бєлгородську області й через територію тимчасово окупованого Криму в Херсонську область.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.