На Львівщині відкрили Навчально-практичний центр відновлювальної енергетики

Інноваційний простір для виробничого навчання запрацював на базі ДПТНЗ «Червоноградський професійний гірничо-будівельний ліцей».

15.04.2024
На Львівщині відкрили Навчально-практичний центр відновлювальної енергетики

Як повідомив Іван Пикус, начальник профільного відділу департаменту освіти і науки Львівської ОВА, на реалізацію проєкту було залучено 12 640 тис. грн. Зокрема з обласного бюджету виділили 4 640 тис .грн, GIZ – 6 150 тис. грн, кошти ОТГ – 1 250 тис. грн, а також скерували 600 тис. грн зі спецфонду закладу.

В центрі облаштували практичні лабораторію та майстерню, методичний кабінет, відпочинкову зону та роздягальню.

До слова, сучасна гібридна сонячна електростанція потужністю 15 кВт дає можливість центру бути повністю автономним. Також встановлений тепловий насос повітря-вода, який забезпечує теплом взимку та служить для охолодження в теплу пору. А з метою набуття практичних навиків вмонтовано сонячний колектор та гібридну 3кВт СЕС, верстаки, стенди, засоби монтажу та інтерактивного навчання.

“У НПЦ «Відновлювальної енергетики» навчатимуть монтажу та обслуговування систем відновлювальної енергетики; монтажу обладнання й опорних частин систем кріплення, запуск, обслуговування та ремонт систем відновлювальної енергетики. Варто зазначити, що викладачі закладу раніше пройшли підвищення кваліфікації і вже навчають понад 50 здобувачів освіти з професії «Електромонтер з ремонту та обслуговування сонячних електроустановок». Оскільки триває трансформація червоноградського вугільного регіону, то в найближчій перспективі заклад пропонуватиме курси з перенавчання дорослого населення”, – зазначив Пикус.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.