На Львівщині реалізують проєкт з будівництва житла для переселенців

В межах проекту запланували будівництво 3 житлових комплексів.

22.06.2023
На Львівщині реалізують проєкт з будівництва житла для переселенців

Про це повідомляє Львівська обласна військова адміністрація.

Сьогодні, 21 червня, відбулась координаційна зустріч з питань реалізації житлового проєкту Міжнародною організацією з питань міграції (МОМ) спільно з Львівською та Луганською ОВА. Проект стартував у 2020 році на Луганщині.

“Реципієнтом проєкту в Луганській області визначено Сєвєродонецьку міську військову адміністрацію“, – зазначив Артем Лисогор начальник Луганської ОВА.

Та у зв’язку з повномасштабним вторгненням його реалізацію перенесли на Львівщину. в межах проекту запланували будівництво 3 житлових комплексів у Кам’янка-Бузькій та Дрогобицькій громадах, а також реновації житла у місті Старий Самбір, в яких зможе проживати від 1326 до 1668 внутрішньо переміщених осіб.

Загалом планують створити від 442 до 556 квартир.

«Цей та минулий рік були надзвичайно складними із безліччю викликів, які нам спільно доводилось долати. Одним з них є питання проблематики ВПО, перш за все – забезпечення гідних умов проживання. Дякую МОМ за ті проекти, які вже вдалось реалізувати. Водночас переконаний, що житловий проект буде вдалим і реалізований у максимально стислі терміни. Важливо, що проект покликаний не лише поселити людей, але й покращити умови для їх повноцінної інтеграції в соцільно-економічне та культурне життя громад Львівщини.Тому вже говоримо про соціальну інфраструктуру, умови для роботи, навчання тощо», – зазначив перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик.

Населені пункти були обрані, враховуючи наявність потенційних місць для працевлаштування, наближеність до соціальної, медичної, транспортної, освітньої інфраструктури, дотримання умов безпеки.

 

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.