На Львівщині пам’ятники радянщини зберуть в музеї окупації

Громади Львівщини закликають знести об’єкти тоталітарного режиму.

22.09.2022
На Львівщині пам’ятники радянщини зберуть в музеї окупації

Йдеться про пам’ятники, меморіали та пам’ятні знаки радянським солдатам, інформуєЛьвівська хвиля”.

Усі символи колонізації України мають перенести у спеціальний музей окупації під відкритим небом. Зараз йдуть пошуки ділянки. 

“Голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький цілковито підтримує таку ідею – створення парку окупаційного періоду. Але не треба чекати його створення. Представники місцевих громад мають знімати ці сакральні радянські остолопи – стели і пам’ятні знаки, аби потім передати в музей, на пам’ять про те, що немає ніколи повторитись”, – розповів радник керівника Львівської обласної військової адміністрації Олег Радик.

Нагадаємо, на Львівщині досі залишається 170 пам’ятників так званим «асвабадітєлям». Розташовані вони здебільшого у селах чи невеликих містечках, перебувають у занедбаному стані.

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.